fbpx

E-ticaret, günümüzde pandeminin oluşması ile ürünlerini internet üzerinde satma çabası ile daha da yaygınlaştı. Peki e-ticarete nasıl başlanır? neler satılır, nerelerde satılır gibi adım adım e-ticaret rehberimiz için içeriğimi sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim.

E-ticaret, fiziki ya da dijital ürünlerinizi internet üzerinde satmak isteyenler için yıllar öncesinde oluşturulmuş, internet üzerinden satış modelidir. Son zamanlarda fiziki ticaretin yerini alan e-ticaret hacmi, günden güne hızla büyümektedir. Bir çok modelde e-ticaret türü hızla yaygınlaştı ve farklı isimler ile uygulanmaya başladı. E-ticaret yapmak isteyen

E-Ticaret’e Nasıl Başlanır?

E-Ticaret’e başlamak için her işte olduğu gibi bir amacınız olmalıdır. Neden E-ticaret yapmalısınız? sorusunu sorduğunuzda bunun cevaplarını kendiniz bulacaksınız. Sadece para kazanmak için E-ticaret yapmak istiyorsanız amacı sadece para olan şeyler ilerleyen zamanda beklediğiniz sonucu vermeyebilir. Bunun için kendinize bir yol haritası ve hedef belirlemeniz gereklidir.

E-ticaret’e başlamadan önce ne satacağınıza karar verdiniz mi? Eğer bulamadıysanız fikir olması açısından E-Ticarette en çok satan ürünler adlı içeriğimizi okuyarak aklınızda fikir oluşmasını sağlayabilirsiniz. Satacağınız ürünleri belirledikten sonra sermayenize göre ürün çeşitliliğini, tedarikçiyi ve satacağınız alanları belirlemeniz gereklidir. Sonrasında devam eden adımlar ile e-ticarete girebilir ve internet üzerinden ürün satarak gelir elde etmeye başlayabilirsiniz.

E-Ticaret’e Nereden Başlanır?

E-ticarete başlamak için ilk yapmamız gereken bu işe girme konusunda net olmak ve ürünleri bulmak. Yeterli sermayeniz yoksa dropshipping nasıl yapılır adlı içeriğimizi okuyarak düşük sermaye ile bunu deneyebilirsiniz.

  • Ürün seçimi 

İnternet üzerinde XML bayilik modeli ile ya da kendi stoklu ürünleriniz varsa bu şekilde e-ticarete başlayabilirsiniz.

  • Pazar ve fiyat araştırması

Ürünlerinizi belirlediniz. Bu ürünler kimler tarafından internetten ne kadar satılmış, satanların fiyatları neymiş gibi araştır yapmalısınız.

  • Sosyal medya hesapları

Ürünlerinizi satmak için sosyal medya varlıklarınızı oluşturun. Ürünlerinizi burada paylaşarak satmaya başlayabilirsiniz.

  • Pazaryeri seçimleri ve başvuruları

E-ticaret’e yeni başlayanlar ve sermayesi az olanlar için pazaryerleri oldukça iyi bir başlangıç olacaktır.

  • Reklam ve markalaşma

Satılan ürünlerinizden biriken sermayeniz ile reklamlara başlayarak direk olarak internet üzerinde reklamlara ve markalaşma çalışmalarını başlayabilirsiniz.

E-Ticarete başlamak için gerekenler:

E-ticaret’e başlamak için en önemli unsur ürünlerdir. Ürünlerden sonra nerede satacağınız önemlidir. Tüm bunları yapmadan önce satış yapabilmeniz, online ödeme almanız ve pazar yerlerinde yer alabilmeniz için vergi levhanız olması gereklidir.

  • Vergi levhası
  • Ürün
  • Pazaryeri üyelikleri
  • E-Ticaret sitesi (başlangıç için gerekli değil)
  • Kargo anlaşması

E-ticarete nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız E-ticaret danışmanlığı ile bizden destek alarak tüm süreç için danışmanlık alabilirsiniz.

Evden E-Ticaret Nasıl Yapılır?

İnternet üzerinden satış için az önce de belirttiğimiz gibi ürün bulmak oldukça önemli bir konu. Evden yapacağınız e-ticarette dropshipping modelini tercih edebilirsiniz ya da ürünleriniz belirli ise satışa başlayabilirsiniz. E-ticareti nereden nasıl hangi şekilde yaptığınızın başlangıç için bir önemi yoktur. Fakat internet üzerindeki satışlarınızda çok geniş kitlelere hitap ettiğiniz için ilerleyen zamanlarda sistemli çalışmanız gerekmektedir.

Evden e-ticaret yapmak için ürünlerinizi belirlemeniz ve doğru tedarikçi ile çalışmanız gereklidir. İnternet üzerinde satmak için belirlediğiniz ürünlerinizi evinizin bir odasında ya da ayırdığınız bir kısma istifleyin. Ardından ürünlerinizi satışa açarak sipariş geldikçe stoklarınızdan gönderime başlayın. Evden e-ticaret yapmak için yine vergi levhanızın olması oldukça önemlidir. Fakat bu sizi korkutmasın şahıs şirketinin açılım bedeli ortalama 750 TL civarında tutmaktadır.

E-ticaret’e başlama ile ilgili soru ve sorunlarınızı yorum kısmında sorabilir ya da iletişim kısmındaki bilgilerden bana ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir