fbpx
Home Genel Websitesine Bulaşan Virüsleri Temizleme
Genel

Websitesine Bulaşan Virüsleri Temizleme

Share
Share

Websitesine bulaşan virüsleri temizlemek bazen çok zor olabilmektedir. Bu virüsler hem Google sıralamanızı düşürür hem de sitenize giren kişilerin site güvenilirliğinizi 0’a indirir. Özellikle e-ticaret ve kurumsal siteler için büyük sorun olan hosting virüsleri can sıkıcı olabilmektedir.

WordPress Virüs Temizleme

WordPress sitenize bulaşan yönlendirme virüsü, iframe virüsü ya da reklam virüslerinin birçok sebebi vardır. Bunun en başında kullanılan tema ve eklentilerin warez (sahte, lisanssız) olmasından kaynaklıdır. Orijinal olmayan tema ve dosyaları indirdiğiniz siteler tema dosyaları içine virüs ya da kaynak kodlarında açık meydana getirmektedir. Bu sayede kurduğunuz siteye otomatik olarak virüs yerleşmekte ya da sitedeki açık dolayısıyla diğer korsanlar zararlı yazılımlarını sunucunuza, websitenize ya da hostinginize yerleştirebilirler.

WordPress’e Bulaşan Virüs Nasıl Temizlenir?

WordPress sitenize bulaşan virüs ve zararlı yazılımların türüne göre değişiklik göstererek eklentilerle basit şekilde temizlenmesi mümkündür. Eğer temizleme işlemlerinizi eklentiler ile tamamen temizlediğinizi düşünüyorsanız kod bilginiz ile dosyaları kontrol edebilir, hosting ya da sunucunuz için virüs taraması ve temizlemesi gerçekleştirebilirsiniz. Basit virüsler ve yazılımlar için yapabileceğiniz adımlar:

Not: Virüs temizliğine başlamadan önce yedek almayı unutmayın.

WordPress Reklam  Virüsü Temizleme

1- Wordfence Eklentisini Kurun

Wordfence Security – Firewall & Malware Scan

eklentiyi verdiğim linkten indirebilir ya da WordPress paneliniz üzerinden yeni eklenti kısmından direkt ekleyebilirsiniz

2- Eklentiyi Ayarlarını Gerçekleştirin

Eklenti ayarlarına girerek scan kısmına girin. Açılan pencerede Scan Options and Scheduling kısmına tıklayın

 

wordpress virüs temzleme eklentisi

 

Ayarlar penceresinde yüksek hassasiyet seçeneğine tıklayın

Save diyerek kaydedin.

3- Taramayı başlatın

Ayarları yaptık. Şimdi sitedeki dosyaları tarayarak temizlik vakti. Bunun için panelde bunan Scan kısmından Start Scan kısmına tıklayalım.

Yeni tarama sonucunda zararlı dosyalar, güncellenmemiş eklentiler listelenmeye başlayacaktır.

websitesi virüs temizleme

Görüldüğü gibi tarama yaptığım sitede 2 hata çıktı. Bunlardan biri eklentinin güncel olmaması, diğeri ise atlanan dosyalar ile alakalı. Eğer sitenizde zararlı bir yazılım, dosya türleri olursa bu kısımda listelenecektir. Dosyaların kullanım amacına, adına, türüne bakarak temizlik yapabilirsiniz.

Not: Kullandığınız dosyalara hakim değilseniz lütfen araştırarak ya da uzman yardımı ile virüs temizliği gerçekleştirin. Aksi halde siteniz çalışmayabilir.

Hosting Virüs Temizleme

Websitenize kurduğunuz eklenti ile temizlik yaptıktan sonra yine aynı hata devam ediyorsa, problem hosting dosyasına bulaşan zararlı yazılımlardan kaynaklıdır. Aynı zamanda her websitesi wordpress ile yapılmadığı için özel yazılım ya da diğer altyapıları kullanan site sahipleri hosting virüs temizlemesi gerçekleştirmektedir. Kullandığınız sunucu ya da hosting’in açıklarının olması, yazılımda açıkların olması, güncel sürüm kullanılmaması virüs bulaşmasını yüksek derecede arttıracaktır.

Hosting Virüs Temizleme İşlemi

Hosting ya da sununu üzerine bağlantınızı gerçekleştirin. Dosyalarınızın bulunduğu ana dizine gelerek dosyalarınızı kontrol edin. Tüm klasör ve dosyaları gezerek farklı isimde ya da değişik karakterleri le yazılmış dosya ve klasörleri kontrol edin. Eğer size ait olmadığını düşündüğünüz dosya klasör ya da belge var ise direk silebilirsiniz. Aynı dosyadan onlarda olabilir. Bu durumu hosting ya da sunucunuz içinde tüm dosyaları gezerek kontrol edebilirisiniz.

Zararlı dosyaları temizlediğinize emin olduktan sonra sitenize tekrar gelerek kontrol edebilir, sorun devam ediyorsa tekrar bakabilirsiniz.

Sunucu – Hosting – WordPress Virüs Temizleme Hizmeti

Sunucu hosting ya da websitenizde virüsler var ise ve temizlemekte zorluk çekiyor profesyonel yardım almak istiyorsanız iletişim bilgilerinden bana ulaşarak destek alabilirsiniz.

 

Share
Written by
Oguzhan -

SEO ve dijital pazarlama danışmanı, içerik üreticisi, dijital girişimci.

Leave a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Articles
Genel

SEO Hosting Nedir?

SEO Hosting, web sitenizin arama motoru optimizasyonu (SEO) performansını artırmak için optimize...

Genel

SEO’da EAT Nedir?

E-A-T, Expertise (Uzmanlık), Authoritativeness (Otorite) ve Trustworthiness (Güvenilirlik) kavramlarının baş harflerinden oluşur....

Genel

İç Link (İnternal Link) Nedir?

Internal Link, bir web sitesindeki bir sayfadan aynı web sitesindeki başka bir...

Genel

İndexlenme (Dizine Ekleme) Nedir?

İndekslenme, arama motorlarının (örneğin, Google, Bing veya Yandex) bir web sitesini taradıktan...