fbpx

İnternet alışverişlerinin artmasıyla işletmeler her geçen dün e-ticaret mağazalarını aktif etmeye devam ediyor. Rekabetin her geçen gün daha fazla arttığı e-ticaret sektöründe ürünlerinizi Google sonuçlarında nasıl daha kolay bulunur hale getirebilirsiniz bunu anlatacağım.

Ürünlerin doğru yüklenmesi, SEO ve kullanıcı odaklı yazılması, arama niyetlerine yer göre başlık ve açıklama oluşturulması sadece web sitenizin Google üzerinde yükselmesini değil satışlarınızı da doğru orantılı olarak etkileyecektir. İnternet alışverişlerinde, müşteriler ürünleri eline alıp inceleyemediği çoğu zaman alışveriş yapmakta tereddüt ederler. Bu yüzden ürün yüklemelerinizde en ufak detayları dahil belirtmeniz satış oranınızı önemli ölçüde yükseltecektir.

E-Ticaret Ürün Başlıkları Nasıl Yazılmalıdır?

Ürün başlıklarının doğru seçilmesi hem Google sonuçlarında daha iyi konumlarda yer almasını hem de organik olarak satışların kazanılmasında büyük rol oynar. SERP (Google Arama Sonuçları) için başlıklarınızı doğru şekilde yazmanız hem potansiyel müşterilerinizin tıklama oranlarını arttırmak için hem de Google sıralamasında doğru sıralamaları elde etmek için en iyi yöntemdir.

Ürün Başlıklarında Neye Dikkat Edilmeli?

  • Ürün Marka ve İsmini Geçirin
  • Ürün rengini belirtin
  • Arama niyetine uygun başlık oluşturun
  • 30-60 karakter aralığında başlık oluşturun

Ürün Başlık Örneği

Markalı bir ayakkabı sattığınızı varsayarak buna uygun örnekler ürün başlığını inceleyebilirsiniz. Bu ayakkabının rengi kırmızı ve basketbol için kullanılan ayakkabı olsun.

Örnek başlık:

{Marka} Kırmızı Basketbol Ayakkabısı

Ürün meta başlığı:

{Marka} Kırmızı Basketbol Ayakkabısı Satın Al

Bu başlık ile kırmızı basketbol ayakkabı satın almak isteyen kişileri hedefleyebilirsiniz. – satın al – ekini direk satın almaya niyetli kişiler arayacağı için dönüşüm oranları daha yüksek olacaktır.

Ürün meta başlığı 2 :

{Marka} Kırmızı Basketbol Ayakkabı Fiyatı

Bu meta başlık ile de markaya ait kırmızı basketbol ayakkabısı fiyatlarını arayan kişileri direk olarak hedefleyebilirsiniz.

E-Ticaret Ürün Açıklamaları Nasıl Olmalı?

E-Ticaret sitesi sahiplerinin açıklama yazarken hem SEO hem de Google için dikkat etmesi gereken bir takım detaylar vardır. Bunlar:

  • Ürün rengini belirtin,
  • Ürün ölçülerini belirtin,
  • Kullanım amacını belirtin,
  • Kullanım alanlarını belirtin,
  • Ürünün faydalarını belirtin,
  • Teknik ve kullanım özelliklerini belirtin

E-ticaret ürün açıklamalarında bu durumlara dikkat etmeniz hem kullanıcılar tarafından daha yüksek satın alma oranı sağlayacaktır hem de Google SERP (arama sonuçları) için daha fazla sorguda yer almanızı sağlayacaktır.

Ürün açıklamalarının doğru ve özenli şekilde yazılması direk olarak ürünü arayan kişilerin arama sonuçlarında daha iyi sonuçlarda yer almanızı sağlayacaktır.

E-Ticaret Ürün Fotoğrafları Nasıl Olmalı?

İnternetten satılan ürünlerde satış için SEO’dan daha önemli bir kısım var ise oda ürünlerin görselleridir. Web siteniz günde 20 bin organik trafik sahibi olsun ya da birçok kelimede Google sıralamalarınız 1. olsun görselleriniz etkili ve özenli değil ise kesinlikle satışlarınız düşük kalacaktır.

E-Ticaret Fotoğraflarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Ürününüz için 1 den fazla fotoğraf kullanın
  • Farklı açılardan fotoğraflarını ekleyin
  • Ürünün kullanım alanlarını fotoğraflayın
  • Ürün detaylarının net olmasına dikkat edin
  • Ürünün ihtiyaç olduğu alanlardaki kullanımlarını gösterin

özellikle bu 5 kritere dikkat edildiğinde trafik alan ya da reklamda olan ürünlerinizin dönüşüm oranlarının arttığını gözlemleyebilirsiniz.

Örnek Ürün Fotoğrafları

Ürün seaflo markasının kano fotoğraflarıdır.

Bu fotoğrafta ürünün üstten, yandan ve ek malzemelerini tek seferde görüyoruz.

Bu fotoğrafta ise ürünün kullanırken nasıl göründüğünü gözlemleyebiliyoruz. Kano satın almak isteyen bir müşteri bu fotoğrafı gördükten sonra kullanırken ortalama nasıl bir büyüklüğe sahip olduğunu, kendi kullanım alanlarında nasıl duracağını tahmin edebilir ve satış oranlarınıza direk olarak etki edebilir.

Ürün Sayfalarında Stok Adedi Nasıl Olmalı?

E-ticaret SEO çalışmaları için stok adedi çok önemsenmese bile sıralamaya etki eden durumlardan biridir. Web sitenizde X markalı bir bisiklet sattığınızı düşünün. Kendi marka model ve renk kelimesinde 1. sırada olduğunu varsayalım.

1. sırada olan bu sayfanız stok adediniz 0 olana kadar aynı konumunu korumaya devam eder. Stok adedi 0 olup, “bu üründe stok bitmiştir” gibi bir ibare yer aldığında otomatik olarak siz alt sıralara düşersiniz, sizin yerinize stoğu olan farklı bir web sitesi listelenir.

Bu sıralama kaybı bazen 3 4 sıra düşerken bazen sayfalarca geriye atabilir. Ürününüzün rekabetine bağlı olarak değişir. Bunun en temel sebebi Google kullanıcılarına en iyi deneyimi yaşatmak istemesinden kaynaklıdır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir